Banner

Naše ime i prezime

PDF Print E-mail

Za izračunavanje numerološke analize (ja sam ih nazvao numeroskopi) numerologu su potrebna tri ključna podatka:

1. Datum rođenja
2. Ime i prezime (upisano u izvod iz matične knjige rođenih ili rodni list)
3. Novo (popularno, umjetničko ime ili nadimak) ime i/ili prezime

U ovom ćemo članku nešto više reći o našem imenu.

Trenutak našeg rođenja možemo nazvati vratima u vremenu. Naše ime je naša istinska vibracija, melodija naše duše koja je prošla kroz ta vrata u vremenu i ušla u ovaj svijet. Naše se ime smatra glazbenom partiturom, obogaćenoj različitim vibracijama i nijansama boja.
Naše ime predstavlja naslijeđe naše osobne povijesti oživljene u trenutku našega rođenja. Štogod i kakvagod ta povijest bila, ona nas je "uobličila" u ono što sada jesmo.
Često diskutiramo o tome kako smo svoje ime dobili izborom svojih roditelja, ili su ona za nas odabrana tek pukim slučajem. No, naša imena nadahnuta su "šapatom više stvarnosti". Tako su naši roditelji (ili usvojiteli ili skrbnici) za nas odabrali upravo ono ime čija je vibracija u cijelosti usklađena s melodijom naše duše. (Dakako, čak i savjet numerologa prije krajnjega odabira također spada u domenu "šapata više stvarnosti".)

Možemo zamijetiti kako ime vrlo često savršeno pristaje nekoj osobi, ponekad čak i na duhovit način. Primjerice, Tihana je vrlo poseban tip osobnosti. Isto tako i Srećko ili Ljubica.
Još jedna indikacija, koja govori u prilog tvrdnji kako imena gotovo savršeno pristaju nekim tipovima osobnosti, uočljiva je u imenima fiktivnih junaka kojega autori odabiru u svojim djelima. Često možemo biti impresionirani njihovim izborom. Primjerice, Sherlock Holmes, ime čuvenog detektiva, ili Harry Potter, ime maloga dječaka čarobnjaka. (Primjer: Sherlock Holmes = Osobnost: 64/10/1; 64 = uspjeh u literaturi, 10 = uspjeh i slava; Želja srca: 22/4 – 22 Karizmatični broj – genijalnost, uspjeh i slava, 4 = sistematičnost, izrazita posvećenost detaljima.)
Drugim riječima, autor je svome junaku intuitivno odabrao upravo ono ime čija vibracija (gotovo) savršeno odgovara njegovoj karakternoj ulozi. A to je ime odabrao na identičan način kao što su to učinili i roditelji dajući ime svom novorođenom djetetu. Intuicija ili "šapat više stvarnosti" sila je vodilja u oba slučaja.

Naše ime predstavlja tonsku vibraciju koja nas predstavlja u našem sadašnjem stanju na najbolji način. Ono, ujedno, predstavlja i svo nakupljeno znanje i iskustva našeg evolutivnog nasljeđa.Sve stvari započinju u svijetu vibracija. Naše ime je izvanjski zvuk ili melodija, koja zrači iz naše duše.

Numerologija je metoda koja skida veo s pritajenih i skrivenih informacija koje se nalaze u našem imenu.

Promjena imena i/ili prezimena

Kao što smo do sada rekli, u skladu s našim brojem, koji se krije iza našega imena, on na nas može imati pozitivan, negativan ili neutralan utjecaj. To su posebno odnosi na Sudbinske brojeve 10-100. Tako danas ljudi mogu mijenjati svoja imena ili prezimena prema savjetima numerologa, kako bi umanjili i ublažili negativan utjecaj broja u svome imenu ili prezimenu. Ipak, valja napomenuti, kako promjena imena u kasnijoj dobi (kada je pravo ime već od ranije upisano u rodni list ili izvod iz matične knjige rođenih) nema isti učinak kao pažljivi odabir imena prije samoga rođenja.

Objasnimo to na našim hipotetskim primjerima.

1. Recimo da su roditelji (s prezimenom Ivanić) htjeli odabrati ime svome tek rođenom sinu. Ipak, prije odabira htjeli su se posavjetovati s iskusnim numerologom. U razgovoru s numerologom, objasnili su da žele svome sinu dati ime Ivan.

Nakon analize imena i prezimena, Ivan Ivanić, numerolog je utvrdio (ovo je samo hipotetska analiza) kako je ono aspektirano s brojem 16. Ovaj se broj tradicionalna smatra lošim i negativnim. (I u Tarotu je broj 16 označen kartom "Kula" koja je pogođena munjom iz vedra neba). Stoga je numerolog predložio ime Ivo (ponavljam, ovo je samo hipotetski primjer, a ne i stvarna situacija). S imenom i prezimenom Ivo Ivanić, njegov potencijalni broj 16 mijenja se u broj 19. Broj 19 naziva se "Mali Princ" i smatra se vrlo pozitivnim i uspješnim brojem. Na temelju ovoga primjera možemo zaključiti kako će Ivo Ivanić imati daleko uspješniji i lakši životni put za razliku od potencijalnog imena Ivan Ivanić.

U ovome slučaju u cijelosti je (100%) izbjegnut potencijalni loš odabira imena.

2. No, ukoliko numerologu pristupi odrasla osoba s imenom i prezimenom Ivan Ivanić (s brojem 16) i želi promijeniti svoje ime, tada čak i s bolje odabranim imenom (recimo Ivo) nije uspjela u cijelosti neutralizirati negativan učinak svoga stvarnoga imena i prezimena.

U ovome slučaju donekle je izbjegnut potencijalni loš odabira imena (cca. 15%).

Naše ime (i prezime) upisano u rodni list ili izvod iz matične knjige rođenih predstavlja našu osobnost u ovome životu, a brojčana vibracija koja se krije iza brojeva tog imena (i prezimena) već se, nakon samoga čina rođenja, integrirala i poistovjetila s našim bićem.
Novo ime (i/ili prezime), koje smo odabrali kasnije u svome životu (bez obzira u kojoj smo to dobi učinili), ovu vibraciju nije uspjelo promijeniti, već samo donekle modificirati.

Svjedoci smo kako mnogi glumci, pjevači, političari i druge slavne osobe mijenjaju svoja imena (i/ili prezimena). Evo samo nekoliko primjera:

Mark Twain (Samuel Langhorne Clemens)
Lauren Bacall (Betty Joan Perske)
John Wayne ((Marion Michael Morrison)
Brigitte Bardot (Camille Javal)
George Orwell (Eric Arthur Blair)
Sophia Loren (Sofia Villani Scicolone)
Edith Piaf (Edith Gassion)
Mel Brooks (Melvin Kaminsky)
Alberto Moravia (Alberto Pincherle)
Marylin Monroe (Norma Jean Mortenson)
Cher (Cherilyn Sarkisian)
Woody Allen (Allen Stewart Konigsberg)
Whoopi Goldberg (Caryn Johnson)
Nicolas Cage (Nicolas Coppola)
Stevie Wonder (Steveland Morris)
Iggy Pop (James Newell Osterberg Jr.)
Tina Turner (Anna Mae Bullock)
Joni Mitchell (Roberta Joan Anderson)
Bob Dylan (Robert Zimmerman)
Ringo Starr (Richard Starkey)
Eric Clapton (Eric Clapp)
David Bowie (David Robert Jones)
Julia Andrews (Julia Wells)
Elton John (Reginald Dwight)
Winona Ryder (Winona Laura Horowitz)
Sting (Gorden Sumner)
Tom Cruise (Thomas Cruise Mapother)
Alicia Keys (Alicia Augello Cook)
Prince (Prince Rogers Nelson)
Eminem (Marshall Mathers)
Mariah Carey (Maria Nuez)
Seal (Sealhenry Samuel)

I kod nas u Hrvatskoj poznati su primjeri promjene imena (ili prezimena), primjerice, kod nekih estradnih zvijezda kao što su Vanna (Ivana Vrdoljak), Minea (Renata Končić), Severina (Severina Vučković), Gibboni (Zlatan Stipišić), itd.

Novim imenom (i/ili prezimenom) osobe nastoje modificirati svoju osobnost tj. ublažiti negativne ili pojačati svoje pozitivne karakteristike.
Ipak, promjena imena nakon rođenja, ili u kasnijoj dobi tj. kada je pravo ime već upisano u rodni list ili  izvod iz matične knjige rođenih, rijetko se preporučuje (osim u izuzetnim situacijama).

Dakle, zaključimo, odabir osobnog imena, kao i imena tvrtke, broja telefona, kućnoga broja itd. u dogovoru s vašim numerologom, najbolje je učiniti prije nego se odabir napravi i već primjeni u praksi.

 
Nalazite se ovdje