Banner

Primjer - Albert Einstein

PDF Print E-mail

Ovdje navodimo primjer "Lagna horoskopa" s kratkom analizom poznatog znanstvenika Alberta Einsteina. Albert Einstein (14.03.1879 – 18.04.1955.), poznati znanstvenik, fizičar i nobelovac, prema Zapadnoj astrologiji rođen je s podznakom (ascendent) tj. lagnom u Raku. Međutim, prema Jyotishu, Einsteinov podznak tj. lagna su Blizanci, što uveliko mijenja astrološko objašnjenje njegova horoskopa. Usto, snažan utjecaj planeta Jupitera (Gurua) iz devete kuće (Dharma), u kojem se nalazi znak Vodenjaka, na prvu kuću tj. lagnu Blizanaca, ukazuje na osobu koja će ostaviti veliki utjecaj na čovječanstvo svojim inovativnim idejama i znanstvenim radom. Nakshatra koja vlada njegovom lagnom jest Ardra (a njegov Mjesec nalazi se u Jyeshtha Nakshatri).

Pogledajmo sada izgled natalnih karata prema Jyotishu i Zapadnoj astrologiji.

Primjer izgleda natalne karte (Rashi chakra) Alberta Einsteina prema Jyotishu (vedska ili indijska astrologija) koja koristi sideralni zodijak (stvarni zodijak). Njegova lagna su Blizanci, a oni se nalaze na 19°28`14". Ovdje vidimo kako se vladar njegove lagne, planet Budha (Merkur), nalazi u 10. kući koja označava karijeru i to na 10°51`40".

Primjer izgleda natalne karte Alberta Einsteina prema Zapadnoj astrologijii koja koristi tropski zodijak i ne uzima u obzir ayanamshu. U zapadnom horoskopu, njegov podznak nalazi se u Raku i to na 11°38`47". Dakle, ayanamsha iznosi 22°10`33".

 
Nalazite se ovdje