Banner

Sadhe sati

PDF Print E-mail

SADHE SATI

Aktivacija određenih događaja, koji se kao potencijalne mogućnosti nalaze u vašoj natalnoj karti (Rashi Chakra, Janma Kundali ili Udaya lagna), ovisi u velikoj mjeri o Maha dashama, životnim razdobljima kojima vladaju određeni planeti. Maha dasha može osobi donijeti veliku sreću i blagostanje, ukoliko se planet tj. vladar dotične Maha dashe, koji njome vlada, nalazi u dobrom stanju i snazi u natalnoj karti, dok druga Maha dasha može osobi donijeti velike probleme i poteškoće, ukoliko se njen vladar nalazi u lošem stanju i s gubitkom snage u natalnoj karti.
No, jedan poseban slučaj tranzita u Jyotishu koji se izračunava od Mjeseca naziva se Sadhe sati. Sadhe sati predstavlja razdoblje od oko 7,5 godina, tijekom kojih planet Saturn ili Shani prolazi kroz tri znaka zodijaka koja su najbliža vašem natalnom Mjesecu tj. preciznije, znaku u kojem se nalazi Mjesec u vašem horoskopu, te dva znaka koja se nalaze s bočne strane Mjeseca. Drugim riječima, radi se o znakovima koji se nalaze u 12, 1. i 2. kući od Mjeseca, ili (1) znaku koji prethodi položaju Mjeseca (12. kuća), (2) znaku u kojem se nalazi Mjesec (1. kuća), i (3) znaku koji se nalazi u sljedećem znaku od Mjeseca (2. kuća). Ako se, primjerice, vaš Mjesec nalazi u znaku Ovna, vaš Sadhe Sati će se sastojati od onih godina tijekom kojih Saturn u svom prvom stadiju prolazi kroz znak Riba (znak koji prethodi Ovnu tj. 12. kuća od Ovna), u svom drugom stadiju kroz Ovna (u kojem je smješten Mjesec, dakle, 1. kuća), i u trećem stadiju kroz Bika (znak koji se nalazi iza Ovna tj. 2. kuća od Ovna). U svakom od spomenutih znakova (kuća) Saturn se nalazi 2,5 godine, koji čine tri stadija jednog Sadhe sati ciklusa u ukupnom trajanju od 7,5 godina (2,5 godine X 3 znaka = 7,5 godina).
Kao i svi drugi čimbenici u horoskopu, tako i Sadhe sati ne djeluje odvojeno – ovo se razdoblje razmatra u svezi s trenutnim Maha dasha razdobljem, antardashom (planetarnim podrazdobljem) i tranzitima planeta koji su povezani sa Sadhe satijem.
Nakon što završi jedno Sadhe sati razdoblje, koje traje 7,5 godina, drugo razdoblje započinje nakon cca. 22-22,5 godine. Drugim riječima, većina osoba, s normalnom dužinom života, Sadhe sati ciklus proživljava tri puta tijekom života, no, oni koji su rođeni u Sadhe satiju, mogu proći i kroz četiri njegova ciklusa, i to u intervalima od cca. 29,5-30 godina (7,5 godina Sadhe satija + 22-22,5 godine stanke tj. razdoblja između dva Sadhe satija).
Hoće li razdoblje Sadhe satija nekome donijeti tugu i bol, ili će to biti razdoblje bez većih uznemirenja, ovisi o velikom broju čimbenika u horoskopu. Ipak, općenito, uzimajući u obzir tradicionalno vjerovanje i iskustva brojnih astrologa, Sadhe sati se smatra teškim razdobljem u životu. Sadhe sati često uzrokuje chatra bhangu, "gubitak onih koji nas štite". Ljudi često gube djedove i bake u prvom Sadhe satiju, svoje roditelje ili supružnike tijekom drugog Sadhe satija, a vlastiti život u trećem ciklusu Sadhe satija (dakako, ovo nije apsolutno pravilo).
U natalnom horoskopu u kojem Saturn obećava dobre rezultate (dobar položaj, konjukcije i aspekti), loši se rezultati Sadhe satija mogu katkad značajno promijeniti. No, važno je napomenuti da učinci Sadhe satija u velikoj mjeri ovise i od stanja i snage Mjeseca. Ako je Mjesec u znaku svoje slabosti tj. debilitacije (Škorpion), ili je smješten u znaku u kojem je Saturn debilitiran (Ovan), ili se, pak, nalazi u znaku kojim vlada Saturnov neprijatelj (Jupiter, Mars, Sunce), tada je on sklon dodatno pogoršati rezultate Sadhe satija.
Kada se Mjesec nalazi u 12., 1. ili 2. astrološkoj kući u natalnom horoskopu, tada se Sadhe sati povezuje s lagnom (podznak, ascendent – najvažnija astrološka kuća u horoskopu), pa u tom slučaju problemi tijekom ovoga razdoblja mogu postati još intenzivniji i složeniji.

Zašto je važno saznati više o svom Sadhe sati razdoblju?

• Zato što možete saznati kada ciklusi Sadhe satija počinju i završavaju u vašem životu
• Zato što možete saznati što vas očekuje u pojedinim ciklusima i stadijima Sadhe satija
• Kako biste se što bolje pripremili za ove važne životne cikluse
• Dobit ćete upute za korištenje pomoćnih korektivnih mjera (upaye) kod negativnih utjecaja u različitim stadijima Sadhe satija

 

Banner oglas

Banner

Naša anketa

Vjerujete li u astrologiju?
 

Trenutno online

We have 38 guests online
Nalazite se ovdje