Banner

Hrvatska u rujnu 2015.

PDF Print E-mail
   Tuesday, 22 September 2015 17:04

JYOTISH HOROSKOP: RETROGRADNI MERKUR UZROKUJE KAOS

Tranziti planeta 22.09.2015. nad natalnom kartom Republike Hrvatske

Tranziti planeta 22.09.2015. nad natalnom kartom Republike Hrvatske

Kao što sam najavio u svom prethodnom članku "Jyotish horoskop: Retrogradni Merkur - Rujan 2015.", objavljen u nedjelju 20.09.2015. godine, nažalost se obistinjuju one crnje slutnje glede negativnog utjecaja retrogradnog Merkura. I dalje možemo očekivati kaotičnu situaciju i probleme vezane za nekontrolirani ulazak ekonomskih migranata, granične probleme, teškoće u transportu (cestovni i željeznički promet), komunikacije i telekomunikacije (Internet, TV, radio, fiksna i mobilna telefonija i sl.), bankarski sustav, novčane transkacije, trgovačko poslovanje, probleme sa susjednim zemljama, i to minimalno do 09.10.2015. godine.
Nadalje, tranzitno Sunce se u svom kretanju približava svom ljutitom neprijatelju, zloćudnom Rahuu, a dijeli ih samo 1° od potpune uske konjukcije. Sutra tj. u srijedu 23.09.2015., naći će se na istom stupnju (6°) što će uzrokovati iznimno napetu i ozbiljnu situaciju.
A to nije sve, jer se i ljutiti i agresivni tranzitni Mars u svom kretanju približava Jupiteru, i tako slabi njegov zaštitnički i blagotvorni utjecaj u trenutnoj situaciji. Mars se nalazi u Magha nakshatri (jedna od 27 lunarnih zvijezda) kojom vlada zloćudni Ketu. Natalni Ketu se u horoskopu Republike Hrvatske nalazi u najzločestijoj astrološkoj kući, 8. kući.

Inače, Hrvatska je trenutno u Sadhe satiju (7,5 godina tuge) od 15.11.2011., a tranzitni se Saturn od 02.11.2014. nalazi u lagni (podznaku tj. 1. kući) i aspektira natalnog Mjeseca u Škorpionu, koji se ovdje nalazi u debilitaciji (oslabljenost).
Tranzitni vatreni Mars iz 10. kuće aspektira lagnu (podznak), dakle, tranzitnog Saturna i natalni Mjesec. K tome se Mars u ovoj situaciji nalazi u uzajamnom aspektu (sambandha) sa svojim neprijateljem, Saturnom. U ovoj situaciji, istovremeno napadnut od dva zloćudna planeta, već ionako debilitirani (oslabljeni) Mjesec u horoskopu Republike Hrvatske (dobrobit nacije u cjelini, stvari od javnog interesa i javno mišljenje) daje ekstremno negativne rezultate i velike iznenadne promjene za zemlju.
Agresivni Mars također iz 10. kuće aspektira 4. kuću (zemlja, poljoprivreda, potresi, oporba) i 5. kuću u kojoj se nalazi tranzitni Ketu (tajne intrige, opasnost za vladara države, epidemije, nesreće). Ovo navodi na moguću promjenu mišljenja u trenutnoj ideologiji nacije.

Donekle pozitivan čimbenik je položaj dobroćudne Venere, koja se nalazi u najsretnijoj 9. kući (u znaku Raka), ali nažalost u kući svog neprijatelja, Mjeseca. Ona nastoji smiriti i ublažiti situaciju, no ova je kuća jedna od slabijih u horoskopu naše zemlje (prema Samudaya Ashtakavargi - ona govori o snazi astroloških kuća u horoskopu), a Venera nažalost ne aspektira lagnu tj. 1. kuću (najvažniju kuću u horoskopu) i tako joj ne pruža zaštitu.

Početkom studenoga 2015., ljutiti i agresivni Mars ulazi u 11. kuću, u znak Djevice, i tako će se naći u konjukciji s Rahuom, što će dodatno pogoršati postojeću situaciju (mogući su određeni sukobi).

Hrvatska se trenutno nalazi u planetarnom razdoblju (Maha dasha) pod vladavinom planeta Venere (Vimshotari Dasha). No, ona se u nalazi u planetarnom ratu (graha yuddha) sa svojim neprijateljom Marsom u 9. kući, i u lošoj 12. kući gubitaka u Navamsha karti (dodatna karta za analizu horoskopa), što ne obećava uspješno i plodno razdoblje.

Dakle, situacija na nebu je prilično složena jer dovodi do većih problema u narednim mjesecima.

(U ovom tekstu nisam navodio sva značenja planeta i astroloških kuća. O tome možete više saznati u mom prijašnjem članku "Jyotish horoskop: Retrogradni Merkur - Rujan 2015." Trenutne tranzite planeta u današnjem danu nad natalnom kartom Republike Hrvatske možete vidjeti u prilogu ovoga članka.)

 

Banner oglas

Banner

Naša anketa

Vjerujete li u astrologiju?
 

Trenutno online

We have 91 guests online
Nalazite se ovdje