Banner

Domaće zvijezde

Indira Levak

PDF Print E-mail

Horoskop: Indira Levak

Indira Levak (rođena Vladić) poznatija kao Ira, (Županja, 15.09.1973.), hrvatska pjevačica, vokalistica u sastavu „Colonia“ od 1996. godine.

Indira je rođena s lagnom (podznak, ascendent) u Škorpionu (sanskrt. Vrishchika). Osoba u ovoj lagni može biti vrlo topla i dražesna, ako ju se ne provocira i ne ugrožava. Ona nije odviše sklona mijenjanju svoje pozicije, no, žestoko se brani ako je netko pokuša ozlijediti ili joj želi naškoditi. Tendencija ka postojanosti može Škorpione učiniti kontrolorima, iako su oni, u biti, brižne prirode. Ova lagna posjeduje sljedeće odlike: strastvenost, smionost, magnetičnost, karizmatičnost, ekstremnost, tajanstvenost i buntovnost.

Lagna se nalazi u Jyeshta nakshatri (jedna od 27 lunarnih zvijezda), kojom vlada Indra, kralj deva/sura, tj. polubogova (interesantna je sličnost imena Indra s imenom Indira). Indra je vladar nad velikim obiljem, ratnik i heroj među junacima. Stoga ova nakshatra predstavlja velike ratne heroje, bogatstvo i slavu, zapovjednike, te kraljeve koji su usredotočeni na osvajanje. Nabrojane odlike daruju Indiri snažnu osobnost, veliku hrabrost i borbenost.
Vladar lagne Škorpiona, Mars (tjelesna aktivnost, enegičnost, strast, snaga volje, inicijativnost, impulzivnost, čvrstoća i ustrajnost, borbeni duh, natjecateljski duh, ratnik), nalazi se u 6. kući (neprijatelji, konkurencija, nadmetanje, suparništvo, borba, sukobi, svađe, prepirke, rasprava, prepreke, poteškoće, brige), u svom vlastitom znaku, Ovnu (inicijativnost, ambicioznost, samopouzdanje, pionirski duh, neovisnost, ratobornost, hrabrost, natjecateljski duh, dominantnost, kritičnost, ljutnja, tvrdoglavost, nestrpljivost, impulzivnost). Ovo govori da će Indira biti čvrst i uporan borac koji će se odvažno suprotstaviti svojim neprijateljima, i da će u svakoj prepirci i nadmetanju nastojati izaći kao pobjednik.
Mars aspektira lagnu, dakle, svoj vlastiti znak, Škorpiona, što dodatno pojačava vatrenu i strastvenu narav. On je ujedno i Amatyakaraka (označitelj karijere) u ovom horoskopu.
Mjesec (misli, osjećaji, moć zapažanja, majka, osjetljivost, ranjivost/povredljivost, senzitivnost/osjećajnost, dom, obiteljski život) se također nalazi u 6. kući u znaku Ovna. Ovo nije baš sretan položaj za Mjesec, jer ovdje on ukazuje na određene probleme u obiteljskom životu i osjetljivu/ranjivu prirodu. Iako dobroćudan aspekt Venere (ljubav, brak) iz 12. kuće donekle ublažava ovu situaciju, Indiri se savjetuje kontrola njene snažne strastvenosti i vatrene naravi u njenom obiteljskom životu, kao i odnosu s  partnerima.
Još jedan planet dodaje “ulje na vatru” Indirinoj vatrenoj prirodi. Radi se o Suncu (osobnost, ambicija, vitalnost/životna snaga, samopouzdanje, karizma, vatra, snaga volje, kreativno izražavanje, autoritativnost, vodstvo, državne službe) koji se nalazi u 10. kući karijere, u svom vlastitom vatrenom znaku, Lavu (izražajnost, kreativnost, vodstvo, natjecateljski duh, društvenost, samouvjerenost, dinamičnost, dramatičnost, zaigranost, energičnost, plemenitost, odanost, dostojanstvenost, kraljevski stav, autoritativnost). Ovo je izvrstan položaj za Sunce, koji ukazuje na uspon i prodor u karijeri.
U Indirinom horoskopu postoji još jedan snažan planet, Merkur (govor, komunikacija, razgovjetnost/jasnoća govora, specifični detalji, društvenost, brzo kretanje, putovanja na kratke udaljenosti), koji se nalazi u svom vlastitom znaku, Djevici, u 11. kući (novčani dobici, prihod od karijere, novac koji lako dolazi, dodatni prihod, prestiž, priznanje, nagrade, promicanje grupe (skupine), prijatelji, društvo). Ovo je dodatan “vjetar u leđa” Indirinoj karijeri.
Indirinom odabiru glazbene karijere svakako je doprinijela Venera (glazba, umjetnost) svojim aspektom na Mjesec (javnost, popularnost) i vladara lagne, Marsa (snaga volje, inicijativnost). Od Mjeseca, Venera (glazba) je vladar 2. kuće (novac, prihod, bogatstvo, dobici, imovina, govor a posebno kvaliteta govora). Položaj Venere u 7. kući (kendra) od Mjeseca, u vlastitom znaku, Vagi, tvori snažnu Malavya Mahapurusha yogu (planetarna kombinacija), koja pojačava pozitivne odlike Venere –  čini osobu srdačnom, ljubaznom, društvenom, punom ljubavi, sa snažnom kreativnom energijom. I Jupiter se od Mjeseca nalazi u 10. kući (kendra) od Mjeseca, što tvori povoljnu Gaja Keshari yogu (nažalost, zbog Jupiterove debilitacije i retrogradnog kretanja ova je yoga oslabljena, pa je njena snaga tek djelomična) koja osobi daruje slavu, moćnu osobnost, bogatstvo, inteligenciju, kraljevsko držanje i veliku slavu. Ovaj položaj Jupitera (dobroćudan planet u 10. kući od Mjeseca) tvori i Amala yogu, koja povećava uspjeh u karijeri, bogatstvo i reputaciju. Iako se Jupiter ovdje nalazi u debilitaciji (stanje oslabljenosti), u znaku Jarca, i retrogradan je, ova je oslabljenost u Navamshi (dodatna karta za analizu horoskopa) donekle umanjena njegovim smještajem u svom vlastitom znaku, Ribama, u snažnoj kendra kući (4. kuća). Sve u svemu, Gaja Keshari yoga i Amala yoga će ipak dati ponešto dobrobiti u ovom horoskopu.
Jupiter (novac, uspon) je smješten u 3. kući medija, glazbe i zabavne industrije.
U Navamshi, Venera (glazba) i Sunce (vladar karijere) nalaze se u lagni, tj. u 1. kući (glavne osobine osobe, cilj, aspiracije, zanimanje, slava, priznanje). Ova konjukcija je očito dodatno utjecala na Indirin odabir karijere.
Prije svoje glazbene karijere, Indira je radila u Županijskom uredu za opću upravu, što je također u uskoj vezi sa Suncem (državna služba), njenim vladarom karijere. Prevrat u karijeri doživljava u Maha dashi Venera-Merkur (od 04.05.1994. do 04.03.1997.), a veći napredak postiže u Maha dashi Sunca (od 04.05.1998. do 03.05.2004.). Ovaj prevrat potvrđuje i Jaimini Chara dasha, Djevica-Ovan (1996. godine), a veći napredak je više nego uočljiv u Chara dashi Lava (15.09.2002. do 15.09.2014.). U znaku Lava, podsjetimo se, nalazi se njegov vladar, Sunce (ujedno i vladar 10. kuće karijere).


 

Nina Badrić

PDF Print E-mail

Horoskop: Nina Badrić

Nina Badrić (Zagreb, 4. srpnja 1972.), hrvatska je pop pjevačica i višestruka osvajačica nagrade Porin. Jedna je od najnagrađivanijih glazbenika čija se popularnost proširila i izvan granica Hrvatske.

Nina Badrić rođena je s lagnom (podznak, ascendent) u Vodenjaku. Ovu lagnu karakteriziraju liberalnost, nesebičnost, originalnost, povučenost i rezerviranost. Vodenjak se nalazi u Shatabhisha nakshatri (jedna od 27 lunarnih zvijezda), koja osobu daruje s vitalnošću i hrabrošću.
Snažan planet u Nininom horoskopu je Venera (glazba, umjetnost), koja se nalazi izvrsno smještena u snažnoj 4. kendra kući, u svom vlastitom znaku, Biku (profinjenost, šarmantnost, romantičnost, umjetničke sklonosti). Venera s ovim položajem tvori iznimno povoljnu Malavya Mahapurusha yogu (planetarna kombinacija), koja daruje osobu s "lijepim izgledom, ugodnim glasom, lijepim zubima, naglašenim jagodicama, i svijetlim tenom poput punog Mjeseca". Venera je ujedno i vladar 9. trikona kuće (duga putovanja, sreća, uspjeh, napredak i blagostanje), najsretnije kuće u horoskopu.
Za Ninin lijep glas i uspješnu karijeru pjevačice svoj doprinos dao je i Mjesec (senzitivnost, uglađen i fin govor, sreća u globalu, javnost, popularnost), koji je smješten u prijateljskoj 2. kući (prihod, bogatstvo, dobici, govor a posebno kvaliteta (kakvoća) govora, odjeća, luksuz, nakit, učtivost). Mjesec se ovdje smjestio u znaku Riba, što je Nini darovalo izvrsnu intuiciju, senzitivnost, suosjećajnost, izvanrednu imaginaciju, ali i veliku nepraktičnost i sanjarski duh.
Još jedan planet dao je svoj obol Nininoj umjetničkoj karijeri. Radi se o dobroćudnom Jupiteru (bogatstvo, sreća, ekspanzija, uzdizanje, ugled, putovanja na duge udaljenosti), koji se nalazi u mulatrikoni (stanje velike sreće i snage) u 11. kući (novčani dobici, prihod od karijere, novac koji lako dolazi, dodatni prihod, profiti, prestiž, priznanje, čast, nagrade, promicanje, ispunjenje želja), u svom vlastitom znaku, Strijelcu (idealizam, slavoljubivost, pustolovni duh, pionirski duh, napredak, akcija i aktivnost, dinamičnost, optimizam, ekspanzivnost, dobronamjernost).
Sunce (ambicija, samopouzdanje, karizma, snaga volje, kreativno izražavanje, položaj u karijeri, zanimanje) se nalazi u vrlo sretnoj trikona 5. kući (kreativnost, kreativno izražavanje, glazba, nadahnuće, talenti, zasluge ili dobra djela iz prošlog života, zabava), u povoljnom uzajamnom aspektu s dobroćudnim Jupiterom.
Chandra lagna (horoskop od položaja Mjeseca) potvrđuje i povećava Ninin životni uspjeh. Sada se Venera (glazba, umjetnost, luksuz) nalazi u 3. kući (komunikacija, mediji, glazba, volja, odlučnost, izdržljivost, želje, kratka putovanja) što pojašnjava njen uspjeh u estradnim vodama. Jupiter (bogatstvo) se smjestio u 10. kući karijere, gdje tvori izuzetno sretnu Hamsa Mahapurusha yogu. Ova yoga daruje osobi plemenitost, mudrost, ljepotu, luksuz i pravičnost.
Sunce se nalazi u snažnoj 4. kendra kući i povoljno aspektira 10. kuću karijere i Jupitera.
Nešto slabija situacija u ovom horoskopu odnosi se na bračni život, u kojem će Nina nailaziti na određene poteškoće. Njena Navamsha (Podjelna karta braka) nije baš snažna. Naime, u 7. kući braka smjestili su se zloćudni Saturn i Ketu, što ukazuje na ne baš dobar brak; Jupiter (muž) se smjestio u 6. kući gubitka i parnica, dok se Venera (ljubav, brak) nalazi također u lošoj 8. kući, koja ukazuje na gubitak partnera. Ovo je područje u kojem će Nina morati uložiti više truda i energije kako bi pronašla trajniju sreću.
Ninin uspjeh započeo je u Maha dashi Venere (planetarno razdoblje pod upravom planeta Venere). Ovo sjajno razdoblje započelo je 27.06.1980. i trajalo je do 26.06.2000. godine. Nastavak uspješne karijere dogodio se u Maha dashi Sunca, koja je započela 26.06.2000. i trajala je do 27.06.2006. godine.
Od 27.06.2006. do 26.06.2016. Nina se nalazi u Maha dashi Mjeseca, koja je također vrlo povoljna.

 

Radimir Čaćić

PDF Print E-mail

Horoskop: Radimir Čaćić

Radimir Čačić (Zagreb, 11. svibnja 1949.), hrvatski političar, do 14. studenoga 2012. obnašao je dužnost prvog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra gospodarstva.

Radimir Čačić rođen je s lagnom (podznak, ascendent) u Ribama. Ova lagna daje osobi otvorenost, fleksibilnost i sklonosti ka ekspanzivnosti. Lagna Riba nalazi se u Uttarabhadrapada nakshatri (jedna od 27 zvijezda stajačica), a Jyotish klasici kažu da su osobe s lagnom u ovoj nakshatri elokventne, teže bogatstvu, pomalo su ekscentrične, plahe, često mijenjaju svoje mišljenje, i neprestano imaju neprijatelje.
U 10. kući karijere smjestio se znak Strijelca, koji je izvrstan znak za ministre, veleposlanike, poduzetnike, odvjetnike, suce, učitelje, profesore i lidere.
Vladar lagne (podznak, ascendent), a ujedno i 10. kuće karijere, Jupiter, smješten je u 11. kući (u znaku Jarca). U ovom položaju Jupiter teži za iskorištenjem prilika koje se tiču ostvarenja materijalnih postignuća i bogatstva. Budući da 11. kuća ukazuje na zanimanje, karijeru, biznis (poslovanje), postignuće, uspjeh, slavu, javni ugled, status (prestiž), autoritet vlasti, vladu, javne institucije, vodstvo (rukovođenje) i političku moć, a Jupiter na bogatstvo, ekspanziju, ugled, visoko obrazovanje, pravo, državnu službu (ministarstvo) i diplomaciju, jasno je kako je Radimir Čačić imao veliku podršku svog vladara lagne, Jupitera, u postizanje tako visokog položaja u političkom i javnom životu.
Ipak, Jupiter se u Jarcu nalazi u debilitaciji (stanje iznimne slabosti), pa iz toga proizlazi da će u svom životu Radimir Čačić prolaziti i kroz brojne nepovoljne situacije i padove, koji se tiču spomenutih područja kojima vlada 11. kuća (zanimanje, karijera, biznis, postignuće, uspjeh, slava, javni ugled, status, vlada, javne institucije, vodstvo i politička moć).
Veliki životni uspjeh i iznimnu političku moć i status u ovom horoskopu pružaju dva vatrena planeta – egzaltirano (posebna snaga i sreća) Sunce, i Mars u svojoj vlastitoj kući (u znaku Ovna), i to u dodatnoj konjukciji s Rahuom, iznimno ambicioznim planetom, željnim postignuća. Ipak, Rahu u ovoj kombinaciji obično najavljuje iznenadne promjene, preokrete i prekide u karijeri, i općenito u životu. Sunce se nalazi u Krittika nakshatri, koja osobi daje "odliku lidera i moć nad masama".
Mjesec se nalazi u vrlo nepovoljnoj 8. kući (najlošija kuća u horoskopu), u uskoj konjukciji (unutar 4°) sa svojim neprijateljem, Ketuom, i to u svom neprijateljskom znaku, Vagi. Budući da Mjesec upravlja našim umom i osjećajima, a Ketu vlada introverzijom (povučenost u sebe), psihičkom nestabilnošću, iluzijom, obmanom, prijevarom i manipulacijama, ova konjukcija govori da Radimir Čačić mora obratiti pažnju na svoju sumnjičavost, psihičku uznemirenost, nemirne snove, te snažnu receptivnost koja ga čini hiperosjetljivim prema iskustvima koje proživljava. Mjesec se ovdje nalazi u Swati nakshatri, a njena primarna motivacija je materijalni prosperitet.
Ova 8. kuća je ujedno i kuća smrti, iznenadnih nesreća, poraza, spletki, skandala, preokreta i iznenadnih promjena, pa navješćuje i loša i nepredviđena zbivanja tijekom života. Poznato je kako je dana 8. siječnja 2010. u Mađarskoj Radimir Čačić uzrokovao prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Dana 29. lipnja 2012. godine, na sudu u Kaposvaru, osuđen je na 22 mjeseci zatvora uvjetno, uz rok kušnje od tri godine. Također je osuđen i na plaćanje sudskih troškova s 1,9 milijuna mađarskih forinti i zabranu upravljanja automobilom u Mađarskoj na iduće tri godine. Dana 14. studenog 2012. sud u Mađarskoj je presudio kako Čačić mora u zatvor, pa je istog dana Čačić podnio ostavku na svoje funkcije u vladi RH. Od lipnja 2013. pa do lipnja 2014. nalazio se na odsluženju zatvorske kazne u kazneno-popravnom domu u Valturi.
Objasnimo ovaj nemili događaj na racionalan i analitičan način, na temelju postojećih astroloških čimbenika u njegovom horoskopu.
Loš položaj Mjeseca i Ketua već smo opisali. Možemo još dodati da ovi planeti primaju aspekte od Marsa (nezgode) i Rahua (usponi i padovi), koji ovdje funkcionira kao njegov dispozitor (Mars), a oba ova planeta šalju svoj aspekt iz vatrenog i impulzivnog znaka Ovna.
Zloćudni Saturn također aspektira Mjesec i Ketua iz nepovoljne 6. kuće. U ovom se horoskopu Saturn nalazi u položaju "velikog neprijatelja ", a dodatno je (uz već postojeću urođenu zloćudnu narav) zloćudnog utjecaja u lagni Riba.
Nadalje, nagovještaj nesreće s mogućim smrtnim posljedicama uočljiv je iz položaja Venere (vozila) koja se nalazi u svojoj vlastitoj kući (u znaku Bika) u 3. kući (komunikacija, mediji, saveznici, volja, odlučnost, izdržljivost, kratka putovanja), u konjukciji s Merkurom koji vlada prometom (valja spomenuti da ova dva planeta na ovaj način tvore povoljnu Budha-Shukra yogu, planetarnu kombinaciju, koja daruje osobu elokventnošću, bogatstvom i vlasništvom nad velikom imovinom). Merkur (promet) vlada 4. kućom (vozila), a Venera (vozila) vlada 8. kućom (smrt, iznenadne nesreće i promjene, skandali, preokreti), a i ova dva planeta primaju nepovoljan aspekt od zloćudnog Saturna (nesreća, nevolja, gubitak, smrt, izolacija, ljaga, krivnja), koji se nalazi u lošoj 6. dushthana kući (poniženost, utamničenje tj. zatvorska kazna, sukob, svađe, rasprava, zavada, prepreke, poteškoće, tjeskoba, parnica, nesreće). Saturn također vlada 12. kućom, koja dodatno ukazuje i potvrđuje moguće utamničenje i zatvor, izdatke, parničenje, izolaciju, gubitak, odbačenost i prepreke. Ova 12. kuća ujedno ukazuje i na stranu zemlju u kojoj se nezgoda dogodila.
Nadalje, Chandra lagna (horoskop od položaja Mjeseca) također potvrđuje mogućnost prometne nezgode. Venera (vozilo) i Merkur (promet, te vladar 12. kuće koja vlada stranim zemljama) nalaze se u konjukciji u 8. kući (nezgoda, smrt). Saturn (nesreća, nevolja, gubitak, smrt, ljaga, krivnja, te vladar 4. kuće vozila) u 11. kući uzrokuje probleme u karijeri, javnom ugledu, statusu, vladi (državne institucije), liderstvu i političkoj moći.
Moglo bi se reći kako su Čačićev život u ovoj nezgodi spasila tri planeta i to iz Chandra lagne: egzaltirano Sunce (tijelo), koje aspektira i štiti lagnu tj. 1. kuću (tijelo, cjelokupno zdravlje), dobroćudna Venera koja se nalazi u svom vlastitom znaku (Biku), koja je ujedno i vladar tijela (1. kuća, lagna), te povoljan aspekt dobroćudnog Jupitera, koji iz 4. kendra kuće aspektira Veneru i Merkura.
Nezgoda se dogodila u planetarnom razdoblju Merkur-Mjesec-Saturn (Pratyandar dasha), koja je bila aktivna od 18.12.2009. pa do 10.03.2010. godine.
Izricanje i pravomoćnost presude, kao i odsluženje kazne, dogodilo se u planetarnom razdoblju Merkur-Rahu (09.10.2011.-27.04.2014.). Izlazak iz zatvora dogodio se u nešto povoljnijem razdoblju Merkur-Jupiter (27.04.2014.-02.08.2016.).
Od 09.09.2009. do 26.10.2017. Radimir Čačić prolazi kroz svoj 3. ciklus Sadhe satija (tzv. 7,5 godina tuge).
Glede davanja prognoze o nastavku karijere Radimira Čačića, trenutno životno razdoblje Merkur-Jupiter (27.04.2014.-02.08.2016.) donekle je povoljnije (za razliku od težeg razdoblja Merkur-Rahu). Ipak, ovdje ne treba zaboraviti na prisutnost Sadhe satija do 26.10.2017. Dana 02.11.2014., u 13:53:19 sati u Zagrebu, u skladu sa sideralnim zodijakom Saturn ulazi u znak Škorpiona, kada započinje 3. faza (dhayya) u 3. ciklusu Čačićeva Sadhe satija. Srećom, prema položaju natalnog i tranzitnog Mjeseca, ovo se naziva "srebrna faza" Sadhe satija, a njeni rezultati nisu loši. Od 02.08.2016. pa do 12.04.2019. na scenu stupa planetarno razdoblje Merkur-Saturn, koje donosi miješane utjecaje.
U svakom slučaju, u budućnosti se preporučuje izniman oprez u prometu.

 

Zrinka Cvitešić

PDF Print E-mail

Horoskop: Zrinka Cvitešić

Zrinka Cvitešić (Karlovac, 18. srpnja 1979.) hrvatska je kazališna, televizijska i filmska glumica.

Zrinka Cvitešić rođena je u podznaku Vage (Tula). Kao pokretan (Chara) znak zodijaka i neparan (7) znak, spol Vage je muški, što je čini društvenim i ekspresivnim (izražajnim) znakom. Vage su pogodne za pokretanje aktivnosti koje promoviraju visoke ideale, i stvaranju potpore preko svojih brojnih društvenih kontakata i veza. One mogu iskoristiti svoj šarm i vještinu diplomacije, pa znaju reći "Volim pridobiti i pobijediti ljude sa smiješkom". Vage nastoje održati harmoniju pod svaku cijenu, i trude se ne stvarati si neprijatelje ili ulaziti u konflikte. Izvrsni su posrednici, jer mogu vidjeti obje strane konflikta na pošten način. Međutim, one također imaju i reputaciju neodlučnosti, i teško im se posvetiti samo jednoj ideji ili stvari. Vage imaju istančano oko za estetiku, pa su kao stvoreni za umjetničke i dizajnerske poslove.

Stoga, s podznakom u Vagi, Zrinku krasi orijentiranost na odnose i veze, društvenost, šarmantnost, dražesnost, ljupkost, prijateljski stav, harmoničnost, umjetnost, kreativnost, profinjenost, estetika i ljepota.
Vaga se nalazi u Swati nakshatri (jedna od 27 lunarnih zvijezda), koja je Zrinku dodatno obdarila s težnjom da pomogne drugima, željom da bude neovisna, mentalnom snagom, visokom razinom prilagodljivosti, misaonošću i pažljivošću, te neprestanoj težnji za razvojem i napredovanjem. Swati je usko povezana s božicom Sarasvati, vladaricom znanja i učenja, koja Zrinku usmjerava ka napretku u književnosti (dar pisanja i govora) i glazbi.
Vladar podznaka, Vage, je planet Venera (glazba, gluma, umjetnost, dramska umjetnost, film), koja je iznimno dobro smještena u trikona 9. kući (ideali, nadahnuće, duga putovanja, sreća, napredak, uspjeh i blagostanje), najsretnijoj kući u horoskopu. Venera se ovdje nalazi u prijateljskom znaku, Blizancima (komunikativnost, razgovjetnost, društvenost, prilagodljivost, promjenjivost), što joj dodatno pomaže u davanju svojih blagoslova u ovom horoskopu. Venera iz 9. kuće, u sambandha aspektu, snažno i povoljno aspektira 3. kuću (komunikacija, mediji, glazba, dramska umjetnost i film, ples, saveznici, volja, odlučnost, izdržljivost, kratka putovanja). U Chandra lagni (horoskop s Mjesecom u lagni, 1. kući), Venera se nalazi u 3. kući, pa nimalo ne iznenađuje tako snažan Zrinkin interes i uspjeh u području glume, glazbe i plesa.
Najsnažniji planet u Zrinkinom horoskopu je svepovoljni i dobroćudni Jupiter (bogatstvo, sreća, napredak, inteligencija, ugled, duga putovanja), koji je smješten u 10. kući (karijera, posao, biznis, uspjeh, slava i javni ugled), u znaku Raka (sklonost ka sigurnosti i stabilnosti, maštovitost). Jupiter se ovdje nalazi u egzaltaciji (iznimna sreća i povoljnost), a budući da se istovremeno nalazi u 4. kući od Mjeseca (kendra), on tvori iznimno snažnu Gajakeshari yogu, koja osobu daruje s velikom slavom, kraljevskom udobnošću, neodoljivošću, inteligencijom i učenošću, te Hamsa Mahapurusha yogu (Jupiter se nalazi u kendri, u egzaltaciji), koja Zrinku daruje s ljepotom, srećom i lijepim glasom.
Nadalje, Zrinkina 10. kuća je pravo sjecište sretnih kombinacija, jer se ovdje, na temelju konjukcije Jupitera, Merkura i Sunca, stvara nekoliko izvrsnih yoga (planetarne kombinacije), kao što su Surya-Guru yoga (kombinacija Sunca i Jupitera), Surya-Budha yoga (kombinacija Sunca i Merkura), Budha-Guru yoga (kombinacija Merkura i Jupitera), te Surya-Budha-Guru yoga (kombinacija Sunca, Merkura i Jupitera), koje sve odreda povoljno utječu na njen životni uspjeh, karijeru, prestiž, slavu, priznanja i sreću. Posebno valja ovdje izdvojiti Budha-Guru yogu, koja Zrinku daruje s izvrsnom rječitošću, ljubaznošću, društvenošću, talentom za ples, pjevanje i glazbu, lijepim izgledom, te privrženošću prema parfemima.

Egzaltirani Jupiter (sreća, uspjeh, bogatstvo, ugled, putovanje na duge udaljenosti) je vladar 3. kuće, koja predstavlja glumu, dramsku i filmsku umjetnost, glazbu i ples, a smjestio se u 10. kući karijere, što više nego jasno ukazuje na Zrinkin životni put.

Mjesec se nalazi u 7. kući, u Ovnu, svom prijateljskom znaku, što govori da će Zrinka imati više strastvenih ljubavnih veza, ali i ne baš sretnu bračnu situaciju. Ovome u prilog govori i loš smještaj agresivnog Marsa, vladara 7. kuće braka u podznaku Vage, koji se smjestio u najnesretnijoj 8. kući, koja se povezuje s iznenadnim nevoljama i preokretima, preprekama, skandalima, razvodom, prekidima i rastancima. Niti Navamsha karta (Podjelna karta braka), nije baš sjajna, jer su se u 7. kući braka smjestili Sunce i Mars, dva vatrena planeta, što će unositi podosta tenzija u eventualnom braku, a vladar 7. kuće braka, Mjesec (promjenjivost, nestalnost, mentalna napetost i uznemirenost), smjestio se u lošoj 12. kući, koja označava gubitak, prekid i izolaciju.
U horoskopu je prisutna i nesretna Kala Sarpa yoga (svi planeti su smješteni između osi Ketua i Rahua), koja također ne ide u prilog dugom i sretnom braku.
Ketu (nedostatak motivacije, razočaranje, odustajanje) u 5. kući obično ukazuje na poteškoću sa začećem ili rođenjem djeteta. Ovom mogućem problemu dodatno šteti nesretan utjecaj Saturna (gubitak, razočaranje, prepreke) iz 11. kuće, kao i smještaj zloćudnog Saturna i Rahua u 5. kući (djeca) u Chandra lagni.
U horoskopu postoji još jedan problematičan čimbenik, a to je negativni obostrani aspekt između Saturna i Marsa, koji nastoji Zrinku uvući u svađe i razmirice, dajući joj povremeni ljutiti i osvetoljubivi temperament, gubitak samokontrole, oštar govor i ponašanje, i pojavu nižih poriva. Ovo je nešto na što Zrinka mora obratiti veću pozornost, a pogotovo u razdobljima i podrazdobljima (Maha dasha, Antar dasha ili Pratyandar dasha), kojima vladaju ova dva zloćudna planeta.

Zrinkin uspon započeo je u Maha dashi Rahua, koja je započela početkom 2002. godine, i traje do 2020. godine. Rahu je planet koji je snažno vezan za svjetovni uspjeh, pa obično daje nagli prosperitet, a pogotovo u karijeri (ali isto tako i nagle padove). Prva priznanja Zrinka je dobila tijekom razdoblja Rahu-Jupiter, koje je trajalo od 2004. do 2007. godine (Zlatna Arena za ulogu u filmu "Što je muškarac bez brkova?" 2005., nagrada za najbolju ulogu u filmu "Što je muškarac bez brkova?" na Sarajevskom festivalu 2005., te nagrada "Mila Dimitrijević" za ulogu Irine u drami "Tri sestre Antona P. Čehova", 2006.). Njen se uspjeh nastavio tijekom 2010. godine, u razdoblju Rahu-Merkur (koje je trajalo od 2010. do 2012. godine), u kojoj je također primila veći broj zapaženih priznanja.
Inozemni proboj Zrinka je započela pri kraju ovog razdoblja, jer je Merkur vladar 12. kuće (inozemstvo), a smjestio se u 10. kući karijere. Priznanja su joj počela stizati tijekom prošle godine, u razdoblju Rahu-Venera, koje je započelo u drugoj polovici 2013. i trajat će do 2016. godine. Ovo će vjerojatno biti i njeno "Zlatno doba" u životnoj karijeri.
Nakon Maha dashe Rahua, Zrinka 2020. godine ulazi u Maha dashu egzaltiranog Jupitera, koja također obećava uspjeh i slavu. Ovo će sretno razdoblje trajati do 2036. godine.

 

Severina Vučković

PDF Print E-mail

Horoskop: Severina

Severina Vučković (Split, 21. travnja 1972.), hrvatska je pop pjevačica. Višestruko je nagrađivana na festivalima diljem Hrvatske, ali i u susjedstvu. Izdala je dvanaest studijskih albuma, dobitinica je nagrade "Zlatna ptica", za najtiražnijega izvođača desetljeća i predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2006. godine s pjesmom "Moja štikla". Njene najpoznatije pjesme su: "Dalmatinka", "Prijateljice", "Trava zelena", "Djevojka sa sela", "Ja samo pjevam", "Virujen u te", "Gas, gas", "Brad Pitt", "Uzbuna" i druge.

Severina je rođena u podznaku Raka (Karkata). Ovaj podznak krase emotivnost, brižnost, podrška, zaštita, sklonost stabilnosti i sigurnosti, nježnost, suosjećajnost, intuitivnost, maštovitost, naklonjenost domu, promjenjivost raspoloženja, osjetljivost.
Podznak Raka nalazi se u Pushya nakshatri (jedna od 27 lunarnih zvijezda), koja je povezana s obiljem, rastom, bogatstvom, kao i „s najboljem od svega“. Pushya promiče slavu i popularnost, ali i daruje nesebičnost i filantropske sklonosti. Pushya je povezana s Brihaspatijem (Jupiter), koji vlada govorom, oratorskim vještinama, rječitošću, mudrošću, srećom, aristokracijom, kao i religijom.

U podznaku (1. kuća) smjestio se Mjesec, dakle, u svom vlastitom znaku, Raku (u vrlo uskoj konjukciji od 3°, što je vrlo pozitivno). Ovo je iznimno povoljan i snažan položaj, koji daje osobi kraljevske sklonosti, energičnu narav, neobičnost, snažnu imaginaciju, bogatstvo, život u izobilju, eleganciju, smisao za lijepo, sklonost užicima i luksuzu, ljubav prema umjetnosti, težnju za promjenama i novim iskustvima. Mjesec se nalazi u Ashlesha nakshatri, što ukazuje na snažnu seksualnost, nesporazume, skandale i bolne rastanke.
Severina je rođena na 9. dan uzlazećeg Mjeseca (Shukla Navami), što dodatno pozitivno utječe na uspjeh u životu.
Negativni utjecaj na podznak Raka daje Ketu, zloćudni planet, koji se ovdje našao u konjukciji s Mjesecom. Ketu je sjenoviti planet (chaya graha), koji općenito predstavlja psihičku nestabilnost, iluziju, obmanu i prijevaru. U konjukciji s Mjesecom (um, psiha), koji je njegov zakleti neprijatelj, Ketu (sjenoviti planet) nastoji "pojesti" i obmanuti Mjesec (um), pa ova kombinacija često ukazuje na pojačanu nervozu, hipersenzitivnost, depresiju, ekscentričnost, nezadovoljstvo, iluziju, obmanu, prijevaru, manipulaciju, sumnju, nedostatak motivacije, razočaranje, i česte promjene u životu. Budući da je Ketu planet koji korespondira s astralnim sferama, osoba je često uvjerena da vidi stvari iz nekog svog posebnog ugla viđenja, što je obično suprotno onome što vide osobe iz njene blizine. To je često može uvući u brojne nesporazume i svađe s bliskim osobama. Na ovakav zloćudan i obmanjujući utjecaj Ketua (iako on, s pozitivne strane, može dati osobi i snažnu intuiciju, proročanske snove i paranormalne sposobnosti), koji će je pratiti cijeli život (1. kuća predstavlja rano djetinjstvo, ali i cjelokupan život), Severina mora obratiti posebnu pozornost.
Poželjno je i da Severina obrati pažnju i na moguće bolesti u području glave (1. kuća), jer Ketu ukazuje na bolesti koje se teško dijagnosticiraju, kao i na rane i operacije.
Pored Mjeseca, najsnažniji planet u Severininom horoskopu je Sunce (težnja, ambicija, samopouzdanje, karizma, snaga volje, kreativno izražavanje), koje se nalazi fenomenalno dobro smješteno u egzaltaciji (iznimno snažna povoljnost) u Ovnu (inicijativnost, ambicioznost, pionirski duh, neovisnost, hrabrost, natjecateljski duh), i to u 10. kući koja predstavlja karijeru, posao, biznis, uspjeh, slavu i javni ugled.
Sunce je vladar 2. kuće koja predstavlja novac i zaradu, a smješteno u 10. kući ono ukazuje da će joj njena karijera donijeti bogatstvo, uspjeh i svepovoljnost.
Sljedeći povoljan planet u Severininom horoskopu je Venera (umjetnost, glazba, luksuz, moda, elegancija), koja se nalazi u 11. kući (novčani dobici, prihod od karijere, dodatni prihod, priznanja i nagrade, ispunjenje želja), u svom vlastitom znaku, Biku (udobnost, luksuz, senzualnost, odlučnost, umjetnost), što joj dodatno osigurava životni uspjeh i novca u izobilju.
Veneru slijedi Jupiter, koji se nalazi u 6. kući, također u svom vlastitom znaku, Strijelcu (odvjetnici, pravo, sudnica, parničenje). Ipak, 6. kuća pripada dushthanama, lošim kućama, a predstavlja parnice i svađe, a budući da je Jupiter signifikator djece, te ujedno i supruga (u ženskom horoskopu), ovo ukazuje na situaciju koju trenutno proživljava sa svojim sinom i bivšim mužem, Milanom Popovićem. Srećom, Jupiter je dobroćudan planet, a ujedno i blagonaklon za podznak Raka, pa će ovaj spor s njenim bivšim mužem vjerojatno u svojoj konačnici završiti povoljno za obje strane.
U 7. kući nalazi se zloćudan Rahu. Ovo je vrlo nepovoljna situacija, jer 7. kuća predstavlja brak i bračnog partnera, a Rahu označava skandale (praćene masovnim medijima), proturječnosti, te nagle uspone i padove, što govori da će Severina teško naći dužu sreću u bračnoj zajednici.
Agresivni, strastveni i temperamentni Mars vlada 5. kućom (ljubavne veze), i aspektira Jupitera u 6. kući (svađe, neprijatelji, razmirice, poniženost, prepreke, brige), a zbog njegovog lošeg smještaja u neprijateljskoj kući (11. kuća, znak Bika), u konjukciji s dva njegova ljuta neprijatelja (Venera i Saturn), govori da će Severina imati brojne ljubavne veze koje će iznenadno, nesretno završiti.
Spomenuti Rahu i Mars, kao i Mjesec u Ashlesha nakshatri, odgovorni su za skandal i njen narušeni ugled zbog nesretne video vrpce, s koje je Internetski portal "Index.hr" objavio nekoliko fotografija na kojoj je snimljena u intimnom odnosu s jednim muškarcem, što se dogodilo 2004. godine, u planetarnom razdoblju (Maha dasha) Venera-Jupiter-Saturn. Saturn (nevolje, prepreke, tjeskoba, brige, izolacija, sram, ljaga), koji se nalazi u konjukciji s njegovim ljutitim neprijateljem, Marsom, iz 11. kuće nepovoljno aspektira podznak (sreća u cjelini, slava, ponos), te 8. kuću (najzloćudniju dushthana kuću u horoskopu), koja predstavlja iznenadne nevolje, skandale, spletke i preokrete, što logično objašnjava spomenuti problem s video vrpcom.
Severina je u poznatom procesu tužila "Index.hr" zbog povrede privatnosti i dobila presudu. Očito je kako je snažan i dobroćudan Jupiter (smješten u svom vlastitom znaku, Strijelcu), o čemu smo ranije govorili, pomogao da parnica na kraju završi u njenu korist.
Njen uspon (i konstantan uspjeh) u karijeri započeo je s Maha dashom (planetarno razdoblje) snažne i povoljne Venere (glazba, umjetnost), koja je trajala od 1993. godine, pa sve do kolovoza 2013. godine.
Od tada, dakle, od kolovoza 2013., Severina je ušla u planetarno razdoblje Sunca, koje traje do kolovoza 2019. godine. Kao što smo spomenuli, Sunce se nalazi u egzaltaciji (iznimno snažna povoljnost) u Ovnu, u 10. kući koja predstavlja karijeru, uspjeh, slavu i javni ugled, što govori da će Severinina karijera i u ovom razdoblju (unatoč povremenim i kratkotrajnim problemima) biti uglavnom stabilna i produktivna.

 
More Articles...
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2

Povezani članci

Banner oglas

Banner

Naša anketa

Vjerujete li u astrologiju?
 

Trenutno online

We have 83 guests online
Nalazite se ovdje