Banner

Muhurta

PDF Print E-mail

MUHURTA – ODABIR POVOLJNOG TRENUTKA

Riječ muhurta na sanskrtu znači ''trenutak'' ili ''razdoblje''. Njezina primjena predstavlja vrhunsku odliku Jyotisha (vedska ili indijska astrologija). Muhurta predstavlja pravilan odabir vremenske početne točke za bilo koji događaj, jer je upravo ovaj početak najvažniji za uspjeh vaših planova. Slijed svih procesa i događaja određuje se kvalitetom njihove vremenske početne točke, bez obzira je li riječ o poslu, gradnji kuće, selidbi, potpisivanju ugovora, kupovini, putovanju, zarukama, vjenčanju, začeću djeteta, važnoj operaciji, itd.

Izbor povoljnog trenutka, muhurte, u kojem planeti daju svoju maksimalnu snagu, i u kojem su lišeni svojih negativnih utjecaja, od presudne je važnosti za uspjeh bilo kojeg pothvata.
Dakle, bez obzira na opći utjecaj vaše sudbine ili karme, odabir povoljnog trenutka za određeni planirani pothvat u velikoj mjeri određuje njegov put. Jer, ukoliko ste odabrali povoljan trenutak, tada su vaši planovi usklađeni sa zakonima svemira. Upravo iz tog razloga, Muhurta – izborna astrologija, jedna je od najvažnijih grana Jyotisha.
Primjerice, ukoliko želite pokrenuti svoj vlastiti posao otvaranjem tvrtke, tada će jyotishi (vedski ili indijski astrolog) za vas odrediti muhurtu ili najpovoljniji trenutak za početak otvaranja tvrtke. Drugim riječima, to znači da će on odabrati trenutak u kojem će planeti povezani s uspjehom u poslu dati svoju maksimalnu snagu i tako donijeti uspjeh vašem pothvatu. Dakako, ovaj odabir muhurte odnosi se na sve planove koje ste si zacrtali, a povezani su sa svim područjima života.
Upotreba muhurte u Indiji stara je tisućama godina, pa tako i danas u ovoj zemlji nitko ne započinje bilo koji pothvat ukoliko se ne savjetuje s astrologom glede određivanja najpovoljnijeg trenutka.

Ipak, sam proces određivanja muhurte za pojedini događaj vrlo je složen, i zahtijeva veliko astrološko znanje i iskustvo.
Na primjer, glede vjenčanja, nepovoljni su dani utorak, subota i nedjelja, a povoljni dani su ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak. Također, prilikom izrade muhurte vrlo je važno izbjeći tzv. rahu-kalas ili razdoblje dana kada je snažan utjecaj planeta Rahua (tzv. Sjeverni Mjesečev čvor). Nadalje, za začeće djeteta treba izbjegavati sljedećih pet dana: (1) Puni Mjesec, (2) Mladi Mjesec, (3) ulazak Sunca u sljedeći znak zodijaka, (4) 8. dan u kojem Mjesec raste, i (5) 14. dan lunarnog Mjeseca ili Chaturdashi.
No, ovo su samo površni, uprošćeni primjeri, jer postoji veliki broj dodatnih astroloških čimbenika koje treba provjeriti da bi se načinila kvalitetna muhurta. Na primjer, vrlo je važan izbor podznaka (lagna) i određivanje trenutka u kojem se on nalazi, budući da se on treba naći u potpunoj snazi, oslobođen negativnih utjecaja. Također, važno je utvrditi snagu i položaj Graha karake (pokazatelja, označitelja), planeta za kojeg određujemo muhurtu. Primjerice, ako određujemo muhurtu za početak projekta koji se tiče novca, tada obavezno razmatramo snagu i stanje planeta Jupitera, koji je Graha karaka (označitelj) za novac. Dakako, idealna muhurta je ona u kojoj su svih devet planeta (Sunce, Mjesec, Mars, Merkur, Jupiter, Venera, Saturn, Rahu i Ketu) snažni i u dobrom stanju. Nadalje, potrebno je provjeriti položaj Mjeseca, nakshatru (zvijezda stajačica) u kojoj se Mjesec nalazi, izbjeći vrijeme u kojem se dobroćudni planeti sporo kreću, itd.

U svakom slučaju, odabir muhurte ili povoljnog vremena za početak vaših planova, pomaže vam da izbjegnete brojne teškoće, neuspjehe, razočaranja, nesreće, pa čak i ozbiljnije situacije koje vam mogu ugroziti život.
Ukoliko želite odabrati pravi trenutak za početak vaših pothvata, ako želite da vaši pothvati dožive uspjeh, te da vam se ostvare vaše želje i snovi, tada svakako naručite "Muhurta horoskop".

Potrebni podaci za horoskop:

• Ime i prezime
• Datum rođenja (dan, mjesec i godina rođenja)
• Točno vrijeme rođenja (sat i minuta rođenja)
• Mjesto rođenja
• Država rođenja
• Mjesto i država u kojima planirate započeti novi pothvat ili projekt


PITANJE

• Postavite pitanje koje se tiče početka vašeg planiranog pothvata. Pri tome je važno da navedete područje na koje se odnosi vaše pitanje: posao, vjenčanje, začeće djeteta, financijska investicija, kupovina (nekretnine, pokretnine), zaduživanje (kredit), prodaja, gradnja, obrazovanje i sl.
Također, možete slobodno navesti i vaše planirano vrijeme za početak pothvata izraženo u određenom mjesecu ili datumu, a isto tako i vremensko ograničenje izraženo u satima - primjerice, u slučaju vjenčanja, odgovara vam vrijeme od 14:00 do 18:00 sati, i sl.

Primjeri (ovo su samo neki od mogućih primjera):

POSAO
Kada je povoljno vrijeme da pokrenem svoj novi privatni posao?
Planirao/la sam to učiniti tijekom veljače 2014.

VJENČANJE
Kada je povoljno vrijeme da se ja i moj/a partner/ica vjenčamo?
Planirali smo to učiniti 3. svibnja 2014. Odgovara nam vrijeme od 14:00 do 18:00 sati.

ZAČEĆE DJETETA
Kada je povoljno vrijeme da ja i moj partner začnemo dijete?
Planirali smo to učiniti nakon moje menstruacije, tijekom svibnja ili lipnja 2014.?
(Ovdje je dobro navesti dane u kojima se očekuje menstruacija, kao i plodne dane tijekom planiranih mjeseci za začeće.)

KUPOVINA
Kada je povoljno vrijeme da kupim novu kući/stan?
Planirao/la sam to učiniti tijekom ožujka 2014. Odgovara mi vrijeme od 08:00 do 17:00 sati.

PRODAJA
Kada je povoljno vrijeme da dam oglas za prodaju automobila?
Planirao sam to učiniti tijekom veljače 2014.

GRADNJA KUĆE
Kada je povoljno vrijeme da započnem s gradnjom svoje nove kuće?
Planirao/la sam to započeti tijekom lipnja 2014.

SELIDBA/USELJENJE
Kada je povoljno vrijeme da se uselimo u svoju novu kuću/stan?
Planirali smo to učiniti tijekom travnja 2014.

OPERACIJA
Kada je povoljno vrijeme da operiram svoj nos?
Planirala sam to učiniti tijekom svibnja 2014.

PUTOVANJE
Kada je povoljno vrijeme da krenem na put u Kanadu?
Planirao sam to učiniti tijekom ožujka 2014.

PROMOCIJA/OTVORENJE
Kada je povoljno vrijeme za promociju moje knjige ili otvorenje moje izložbe?
Planirao sam to učiniti tijekom listopada 2014. Odgovara mi vrijeme od 17:00 do 20:00 sati.

OTVORENJE
Kada je povoljno vrijeme za otvorenje sajma "Zdravog načina života"?
Moja tvrtka/udruga planira to učiniti tijekom travnja 2014.

LOTO
Kada je povoljno vrijeme da uplatim listić lota?
Planirao sam to učiniti tijekom veljače 2014.

Itd.

NAPOMENA
Često je dan, pa čak i svi dani u mjesecu, u kojem ste planirali započeti određeni pothvat nepovoljan (dakle, mogu se dogoditi vremenska odstupanja od +/- nekoliko dana, pa čak i +/- nekoliko mjeseci). U tom ću slučaju predložiti drugi dan (ili dan u nekom drugom mjesecu) s točnim vremenom za započinjanje pothvata. Stoga se nemojte iznenaditi ako se vrijeme za početak planiranog projekta pomakne i za +/- nekoliko mjeseci.
Razlog za ove pomake brojni su nepovoljni astrološki čimbenici koji postoje u vrijeme planiranog pothvata i koji traju duže vrijeme (nekoliko dana ili nekoliko mjeseci).

Za dodatne informacije o ovom horoskopu slobodno se obratite na e-mail ili na mob. 091 5434 913 (radnim danom od 13:00 do 18:00 sati).


DOPUNSKE INFORMACIJE O NARUDŽBAMA

• Vaš horoskop šaljem u privitku (attachu) isključivo e-mailom (na Vašu e-mail adresu) u gore naznačenom roku, i to u PDF formatu. (Za čitanje PDF formata potrebno je imati na računalu instaliran besplatan Adobe Reader program. Ukoliko ga slučajno nemate, ovaj besplatan program možete skinuti s adrese: http://get.adobe.com/reader/)

 
Nalazite se ovdje